Is je omzet kleiner dan € 20.000? Dan is het volgende artikel interessant voor jou!

De huidige kleine-ondernemersregeling (KOR) gaat per 1 januari 2020 veranderen. Ondernemers die zich voor 20 november 2019 aanmelden bij de Belastingdienst voor de nieuwe KOR kunnen vanaf 1 januari 2020 dan de omzetgerelateerde vrijstellingsregeling (OVOB) toepassen. Dit aanmelden kan vanaf 1 juni 2019.

Het kabinet wil kleine ondernemers stimuleren, ondersteunen en de administratieve lasten voor hen verminderen. Daarom is besloten de KOR, die voor de BTW geldt, aan te gaan pakken. Vanaf 2020 wordt namelijk de omzet bepalend voor de (eventuele) toepassing van de KOR. Het bedrag van deze omzet is € 20.000 geworden. Ondernemers die onder deze grens blijven, zijn geen BTW verschuldigd en hoeven geen Btw-aangifte te doen. Dat vermindert dus de administratieve verplichtingen.

De BV kan ook beroep doen op de regeling.

Kies je voor de nieuwe vrijstellingsregeling, dan moet je rekening houden met de volgende aspecten:

  • Je mag geen Btw meer in rekening brengen aan je klanten.
  • Je kan de aan jou in rekening gebrachte Btw door andere ondernemers niet aftrekken of terugvragen bij de Belastingdienst.
  • Je hoeft geen Btw-aangifte meer in te dienen.

De wijziging van de KOR gaat ook voor alle rechtsvormen gelden. Een bv kan er dus straks een beroep op doen. Kies je voor de nieuwe KOR, dan geldt deze in ieder geval voor minstens drie jaar.

KOR-ondernemer wordt automatisch aangemeld

Wanneer je de KOR nu al toepast, dan hoef je niks te doen. De Belastingdienst meldt je automatisch aan. Je krijgt nog wel een brief met uitleg over de nieuwe regeling waarin ook is opgenomen wat je moet doen als je de vrijstellingsregeling niet wilt toepassen.

Wanneer je klant bij ons bent en in 2018 een omzet onder de € 20.000 had, dan zullen wij voor 1 juni contact met je opnemen om te overleggen of je onder de nieuwe regeling wilt vallen.

Bron: https://www.rendement.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *